Changsha SAIYISI Technology Co.Ltd

Alle categorieën

Home > Case&Nieuws

Tips voor het vervoeren van hoogwerkers

Tijd: 2022-08-29 Hits: 97

未 标题 -2

Niet elke hoogwerker is gelijk gemaakt, en daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u de ins en outs van de uwe begrijpt.

Hoogwerkers zijn op voertuigen gemonteerde apparaten die worden gebruikt om werknemers te helpen bij het uitvoeren van taken op verhoogde niveaus. Of je hebt ze opgemerkt wanneer een nutsbedrijf aan een hoogspanningslijn werkt, of misschien laat een bedrijfskantoor hun ramen wassen. Dit zijn handige verhogingsmiddelen in vergelijking met ladders, dankzij hun mobiliteit en flexibiliteit in functie.

Maar voordat u uw hoogwerker kunt gebruiken om u te helpen bij uw klussen en taken, moet u uw hoogwerker naar zijn bestemming brengen. Overweeg enkele van deze tips om ervoor te zorgen dat uw hoogwerker veilig op uw werklocatie aankomt. Een goede doorvoer zorgt niet alleen voor de veiligheid van uw materieel, maar ook voor de veiligheid van u en uw collega-operators. Ook inbegrepen is wat informatie over de gevaren van het bedienen van hoogwerkers en hoe u uw hoogwerkers kunt controleren op optimale werking.

1. Raadpleeg uw bedieningshandleiding

Niet elke hoogwerker is gelijk gemaakt, en daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u de ins en outs van de uwe begrijpt. Dit is niet alleen belangrijk wanneer u de hoogwerker gebruikt om uw klus te klaren, maar het is ook van vitaal belang wanneer u uw hoogwerker op een vrachtwagen laat laden en wanneer u hem eraf probeert te krijgen . Deze momenten zijn cruciaal omdat een misstap kan leiden tot schade aan apparatuur en persoonlijk letsel bij u of uw collega's.

2. Bereid uw hoogwerker goed voor op transport

Zorg er bij het klaarmaken van uw hoogwerker voor transport voor dat de giek volledig is ingeschoven en niet uitgeschoven. Als het een 360-draaitafel heeft, zorg er dan voor dat het cirkelvormige wielen heeft en dat alle assen volledig zijn ingetrokken. Als uw hoogwerker een schaarlift is, zorg er dan voor dat deze volledig neergelaten en ingeklapt is.

Als u uw hoogwerker niet goed opbergt voor transport, kan dit leiden tot een ongeval, uw hoogwerker beschadigen en mogelijk uzelf en anderen verwonden.

3. Het voorkomen van botsingen en andere ongelukken tijdens transport

Als uw hoogwerker een draaiplateau heeft, zorg er dan voor dat deze goed vergrendeld is zodat hij tijdens het transport niet gaat draaien en slingeren. Ook dit kan schade aan uw voertuig of passagiers veroorzaken. In het slechtste geval zou je schade aanrichten aan je omgeving terwijl de hoogwerker rondzwaait.

4. Vermijd kantelen

Of uw hoogwerkers nu aan de lichte kant zijn of zwaarder dan de meeste andere, het is verstandig om kettingen en spanbanden te gebruiken om de machine en alle bewegende onderdelen naar beneden te houden tijdens het transporteren. Als u dit niet doet, kunnen onderdelen vrij bewegen, zoals de draaitafel als deze niet vergrendeld is, of de giek die door een bizar toeval per ongeluk uitschuift. Elk van deze ongevallen kan leiden tot schade aan uw voertuig, uw uitrusting en letsel aan werknemers en omstanders. Dit kan ook helpen bij het voorkomen van weggelopen hoogwerkers als deze niet correct op uw vrachtwagen is geparkeerd. Het is het beste om ervoor te zorgen dat uw spankettingen en riemen speciaal zijn ontworpen voor voertuigen en zware onderdelen.

5. Uw hoogwerker laden en afzetten

Bij het laden en afzetten van uw hoogwerker moet u zeer voorzichtig te werk gaan en zeer langzaam rijden bij het op- of afstappen van de vrachtwagen. Zorg ervoor dat u een of twee collega's heeft om u te helpen bij het op- en afstappen van de truck om ongelukken te voorkomen. Een tweede of derde paar ogen kan er ook voor zorgen dat er geen aanrijdingen gebeuren terwijl u uw hoogwerker van de vrachtwagen naar de werklocatie brengt.

6. Internationale verzending

Als u om wat voor reden dan ook uw hoogwerkers naar het buitenland of over een internationale grens moet vervoeren, kunt u het beste een gekwalificeerd vrachtschip raadplegen om u te helpen bij het verplaatsen van dergelijke apparatuur.

Met betrekking tot operaties en training in overeenstemming met OSHA

Zorg ervoor dat u of uw bedieners van hoogwerkers de juiste kwalificaties hebben door middel van een goede training. Er zijn trainingen en programma's die u ook kunnen helpen uw operators beter voor te bereiden op het gebruik van hoogwerkers. Waar uw machinisten ook een hoogwerkertraining moeten volgen, zorg ervoor dat hun training factoren en zaken omvat zoals:

· Elektrische gevaren, elektrocutie en de procedures om ermee om te gaan of ze te vermijden;

· Gevaren van vallen en vallende voorwerpen en de procedures om daarmee om te gaan;

· beoordelen op onveilige omstandigheden en hoe deze te vermijden;

· De juiste werking van de hoogwerker begrijpen;

· demonstreren van de kennis en vaardigheden van het bedienen van een hoogwerker na het leren van de juiste handelingen; en

· Uitvoeren van apparatuurinspecties.

Bijscholing moet ook worden geïmplementeerd als er zich ongelukken voordoen of als er een gevaar op de werkplek wordt ontdekt dat niet door de operator is aangepakt. Het waarborgen van de juiste veiligheidsprocedures kan levens redden en schade aan apparatuur en omgeving voorkomen.

Met betrekking tot de juiste inspectie van apparatuur

Een goede inspectie van uw hoogwerker kan het verschil maken tussen een optimale werking en een storing midden in een taak, waardoor een werknemer strandt.

Het wordt door OSHA aanbevolen om de volgende onderdelen te inspecteren voordat u de hoogwerker gebruikt tijdens een dienst:

Met betrekking tot het voertuig waarop de hoogwerker wordt geladen:

· Controleer uw vloeistofniveaus (olie-, hydrauliek-, brandstof- en koelvloeistofniveaus) en zoek naar vloeistoflekken die deze niveaus kunnen beïnvloeden.

· Controleer de wielen en banden op integriteit en spanning.

· Controleer de batterij om er zeker van te zijn dat deze functioneel is.

· Controleer de bedieningselementen op een lager niveau.

· Controleer uw stuurinrichting en remmen op defecten of vreemde veranderingen.

· Controleer je lichten, je meters en je claxon om er zeker van te zijn dat ze goed werken.

Deze zijn belangrijk voor de veiligheid, vooral wanneer u anderen om u heen moet waarschuwen voor uw aanwezigheid en dat er werkzaamheden plaatsvinden.

Wat betreft de componenten voor de hoogwerker zelf:

· Zorg ervoor dat de bedienings- en noodbediening allemaal functioneel zijn.

· Controleer of je de nodige beschermingsmiddelen aan boord hebt.

· Inspecteer de hydraulische, lucht-, pneumatische, brandstof- en elektrische systemen.

· Controleer eventuele isolerende onderdelen.

· Let op eventuele ontbrekende waarschuwingen of instructiemarkeringen. Deze moeten worden vervangen als ze ontbreken.

· Controleer borgpennen, bevestigingen, kabels en kabelbomen.

· Controleer uw vangrailsysteem.

· Zoek naar ontbrekende of loszittende onderdelen en rapporteer deze. Deze kunnen leiden tot valongevallen, uitval van apparatuur en letsel.

Professionele hulp bij het verzenden van apparatuur

In sommige gevallen heeft u professionele hulp nodig bij het transporteren van uw hoogwerker. Met professionele services kunt u uw apparatuur veilig en snel naar de plaats brengen waar het nodig is, en met de hulp van een derde partij verkleint u ook de kans dat uw eigen machinisten en werknemers het risico lopen gewond te raken tijdens het transporteren van uw hoogwerker.

Welke manier u ook kiest om uw hoogwerkers te vervoeren, onthoud dat veiligheid uw hoogste prioriteit moet hebben. Met de juiste training en veiligheidsmaatregelen kunt u uw hoogwerkers daar krijgen waar ze nodig zijn om de klus te klaren.


Populaire categorieën